CAN FABRA, SEU D'UNA MOSTRA SOBRE LA LLUITA ANTIFRANQUISTA A SANT ANDREU


El Centre Cultural de Can Fabra de Sant Andreu de Palomar serà des d'avui i fins al 27 de març seu de l'exposició Retrats per a la memòria. Persones i lluita antifranquista al districte de Sant Andreu. 1939-1982. La mostra, que l'any passat ja es va poder veure a la Nau Ivanow de la Sagrera, s'inaugura a dos quarts de vuit del vespre.

Aquesta vegada s'han organitzat dos actes complementaris a l'exposició. El primer serà el dia 7 de març a les 12 del migdia i serà un acte de recordança a Maria Isabel Roig i Fransitorra, que com destaca el seu fill, l'historiador Pau Vinyes, «servirà també per recordar les dones que es van tancar a la parròquia de Sant Andreu l'any 1976». El segon acte es farà el dimecres 11 de març a dos quarts de vuit del vespre amb el títol Dones contra Franco.

La mostra és un homenatge a 16 homes i dones lluitadors antifranquistes als diferents barris del districte. La mostra té la col·laboració de l'Institut Ramon Muntaner, la Nau Ivanow, el Centre d'Estudis Ignasi Iglésias i la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana.

Virtudes Pérez. El Punt, dilluns dia 2 d emarç de 2009
Foto: Joan Vinyes. Manifestació de suport a les dones de Motor Ibèrica tancades a la Parròquia de Sant Andreu de Palomar. Maig-juny 1976

Comentaris