NO ALS JOCS DE BEIJIN, SÍ ALS DRETS HUMANS !


No sé pas si els governs occidentals faran boicot a la cerimònia d´inauguració dels Jocs Olímpics de Beijing, tot i això només em ve al cap els boicots recents de Los Angeles i Moscú, on sense anar més lluny diversos comitès olímpics van decidir no fer acte de presència. Per raons ideològiques els Estats Units i l´antiga URSS van decidir amb els seus estats satèl·lits fer boicots als esmentats jocs olímpics. Era l´època de la Guerra Freda i els dos blocs en qüestió estaven en estat d´alerta. Tot just aquest agost s´organitzen uns nous Jocs Olímpics. Són, segons l´esperit que els fa presents, els jocs de la germanor i la fraternitat. Els valors de la llibertat, el respecte als drets humans, la glòria de la flama olímpica....

Tanmateix, els organitza un Estat que no respecta els drets humans i menysprea la voluntat popular democràtica. Un Estat comunista disfressat de capitalista. No ho oblidem la Xina té essències marxistes que les embolica de perfil capitalista. Sota una dictadura s´amaga un perfil autoritari on les minories ètniques, religioses i lingüístiques no són respectades.

Davant les protestes de milers de ciutadans i ciutadanes al pas de la torxa olímpica per pobles i ciutats el Comitè Olímpic Internacional ha fet ulls bords. Sí l´esperit olímpic no hi és respectat som davant d´una enganyifa de ca l´Ample. Com podem creure amb els valors que ens volen demostrar els jocs si no fem els possibles per ser clars en allò que els va fer possibles.

No podem pas participar en uns Jocs Olímpics on els seus màxims responsables no han fet res per respectar els drets humans dels seus ciutadans i ciutadanes. Com ciutadà d´un Estat que se n´orgulleix de les llibertats conquerides després d´una nefasta i llarga dictadura no puc pas ser complíce d´un ofegament dels drets civils de milers de persones que malviuen dins d´un Estat totalitari.

Per això dic NO ALS JOCS OLÍMPICS DE BEIJING !

La ciutat de Barcelona ha de respectar el llegat de valors humans que va deixar en la realització dels Jocs Olímpics de 1992 i no pot col·laborar en la posada en escena dels jocs de Beijin, per aquest motiu en el proper plenari de l´Ajuntament tots els grups municipals han de fer valer la fermesa de demanar a la Xina que respecti el dret de les minories, com el cas del Tibet, ha poder decidir el seu propi destí. En poques paraules la Xina ha de respectar els drets humans en la seva totalitat territorial. En cas que la ciutat de Barcelona no reclami aquest respecte serem davant d´un fet gravíssim. Ens sentirem enganyats i utilitzats.

Per la llibertat dels pobles oprimits, per la llibertat del poble tibetà.

Pau Vinyes i Roig

Comentaris