DIPLOMA DE L´ACADÈMIA VÍCTOR


El nostre amic andreuenc, en Ramon Cuéllar, resident a Suïssa ens ha fet arribar una reproducció gràfica de gran valor. És un diploma de l´escola Acadèmia Víctor de Sant Andreu de Palomar. L´escola era situada primerament a la plaça del Comerç i després al carrer Gran entre Malats i Servet. Va ser fundada per Víctor Chevarria als anys 20 i desaparagué a finals dels 90 del segle passat. Si feia Educació Infantil, Primària i Formació Professional Administratiu. Per l´escola hi van passar molts alumnes i mestres, alguns d´ells com l´historiador andreuenc Martí Pous, l´actual president del Centre d´Estudis Ignasi Iglésias Jaume Seda, el també historiador andreuenc Pau Vinyes, l´esmentat Ramon Cuéllar.... Generacions d´andreuencs i andreuenques hi han deixat petjada. En jubilar-se en Víctor Chevarria l´institució passà a mans de les seves filles Maria i Josefina, més coneguda com senyoreta Pepita. Escola de tarannà religiós i conservador. D´en Víctor Chevarria molts en guarden agradables records.

L´Opinió Andreuenca.

Comentaris

Anònim ha dit…
L'escola estava entre servet i Joan torras.
Gràcies.
Joan Damià ha dit…
Doncs a l'any 55 jo anava a l'academia Victor de la plaça del Comerç, es que n'hi habien dues???
Unknown ha dit…
siiiiiiiiiiiiiiiiiii yo iva a la de la calle San Andres aunque algunas clases se daban en la Plaza Comercio que era cuando aprovechavamos para colarnos en el cine.Buenos recuerdos. Como me estrujaba la srta maria entre sus tetas, jajaja. No habia dia que por algun motivo no me hiciera quedar hasta las 20:00, las 21:00 o las 22:00 horas. A estas horas daban clase de otra materias como taquigrafia, bolillos, etc
Unknown ha dit…
No recuerdo exactamente cuantos años tendría pero calculo que unos 8,9,10 años e incluso mas porque fui un monton de años.Yo vivía en la calle Arquimedes. Había una niña que me gustaba, Maribel,que vivia en la calle Servet, la recuerdo perfectamente y también tenia un amigo Paquito que su madre tenia la carnicería que había al lado del cole. Cuantas hora he pasado en los futbolines y en una "tienda" que vendian petroleo a escasos 50 metros de la entrada de la academia. Las veces que subi hasta el piso para ayudar a bajar a Don Victor.Pusieron un chivato en el despacho para escuchar o para llamar a alguien y siempre nos dabamos cuenta cuando lo conectaban. He pasado por todas las clases de la academia. Y el patio, jejeje. También habiamos dado clases en el patio, al final del camino.Era una clase muy pequeña y recuerdo haber dado clase con la Srta Pepita que por cierto tanto ella como su hermana ya tenian sus añitos.
Anna xocolat ha dit…
Joan Barberan, yo no fui a la Academia Víctor, iba a la Cultura, al leer por casualidad estas líneas he recordado el asco que me daba ir a buscar petróleo para la estufa. La tienda a la que te refieres era la Carbonería García.
Además de carbón vendían también petróleo.
Unknown ha dit…
Bon dia, algú coneix l adreça exacta de l academia Víctor?
Jordi ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jordi ha dit…
Hola Unkown, L'acadèmia Víctor tenia dues adreces, a la Pl. del Comerç,5, que es la que es va obrir primer, fundada l'any 1922, i més tard van obrir un annex al c/.Gran de St.Andreu, 321, entre els carrers de Servet i el d'Agustí i Milà.
Unknown ha dit…
Exacte! Al C/Gran s'hi feia fins a 4rt i a la Pl. del Comerç des de 5è fins a 8è (almenys durant els anys 80 i 90)