MOR JOSEP BOTA, ANDREUENC DE SOCA-REL.


Ha mort Josep Bota. Bota va ser un destacat andreuenc. Tot un SENYOR de Sant Andreu de Palomar. Vinculat a la Parròquia de Sant Andreu de Palomar, a la Casa Asil "Salí" de Sant Andreu, a l'Institut Sant Isidre de Sant Andreu, a la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar - en fou el tresorer durant molts anys-. També fou un dels fundadors de l'Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar, l'octubre de 1971.El senyor Josep Bota va ser el pregoner de la Festa Major el 1998. Una llarga vida dedicada a la vida social i cultural del poble que el va veure néixer. En el moment de morir tenia 86 anys, i encara es mantenia al peu del canó. Sobretot com a vice-president del Patronat Casa Asil de Sant Andreu de Palomar. Feia pocs dies, no pas gaires, l'havia saludat pel carrer tot preocupant-me pel braç embenat, de resultes d'una caiguda. En els darrers anys de la seva vida va rebre diversos homenatges i condecoracions, entre elles el Premi Sant Andreu.

Fa anys faig tenir l'ocasió d'entrevistar-lo - juny de 1987- per a la revista de Sant Andreu de Cap a Peus, a resultes de rebre el Premi Sant Andreu. Una de les coses que més en sobtà fou la seva humilitat i senzillesa en fer les coses. No era un home donat al protagonisme. Volia fer feina i passar desaparcebut. D'aquesta entrevista així com de les diverses vegades que vaig tenir l'oportunitat de conversar amb ell en guardo un bon record. Que allà on vagi sigui ben rebut i faci molta feina, com la que ha fet per Sant Andreu de Palomar, el seu poble.

Els funerals per la seva ànima seran demà dia 18 de gener, a les 11 del matí, a la Parròquia de Sant Andreu de Palomar (Plaça d'Orfila,s/n).

Text: Pau Vinyes i Roig

Foto: Josep Bota, l'estiu de 2006, pregoner en la inauguració del nou rellotge de la plaça del Comerç.

Comentaris

David Royo ha dit…
Des del SANT ANDREU DE CAP A PEUS i de l'Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar, el nostre condol als seus familiars i amics. I donar les gràcies per formar part de la història del nostre poble.

David Royo
Coordinador del SANT ANDREU DE CAP A PEUS