75 ANYS DE LA BIBLIOTECA IGNASI IGLÉSIAS



Enguany la Biblioteca Ignasi Iglésias fa 75 anys de vida. Inaugurada l´any 1935, en plena Segona República Espanyola. La biblioteca va ser una realitat gràcies a l´empenta d´un grup d´andreuencs i andreuenques per a honorar la figura de l´il·lustre poeta i dramaturg Ignasi Iglésias, nascut a Sant Andreu de Palomar l´any 1871. Per tal de commemorar el 75è aniversari, la Biblioteca Ignasi Iglésias proposa un seguit d´actes i activitats, entre les quals hi ha la digitalització del diari personal de la bibliotecària en cap. Des que es va obrir fins els anys 80 la bibliotecària va escriure un diari on es veu reflectida la vida de la biblioteca i de retruc, la dels andreuencs, donat que la història de la biblioteca va lligada a la història de la propi poble. De moment s´ha digitalitzat el període que va entre el 1935 i el 1944, en ser unes dates convulses i agitades de la nostra història. El diari esdevé un testimoni de primera mà de la situació cultural, social i política del moment històric viscut. Qui ha coordinat tot aquest reguitzell de propostes és l´actual directora en funcions, Ester Corbera. Gràcies a la ferma voluntat de treball i de dignificació de la Biblioteca, Ester Corbera està aconseguint els objectius plantejats. Un concurs de fotografia, una exposició i diverses conferències seran els plats forts d´aquests 75 anys de vida. Entre les entitats col·laboradores en els actes commemoratius hi podem trobar l´Associació de Veïns, el Centre d´Estudis Ignasi Iglésias i el Grup Fotogràfic Nièpce de Saint-Víctor. La revista veïnal Sant Andreu de Cap a Peus té previst publicar un monogràfic sobre el tema en qüestió.

El diari de la bibliotecària el podeu consultar al següent enllaç:
http://diaridelabiblioteca.wordpress.com/

Text: Galdric de Rocabruna

Fotografies extretes del web de la Biblioteca Ignasi Iglésias. Fragament del diari i acte d´inauguració de la bilioteca Ignasi Iglésias, l´any 1935.

Comentaris

David ha dit…
Pau, tot aquest treball l'ha impulsat l'actual directora de la biblioteca Ester Corbera. Sense la seva empenta, això no hagués arribat a bon port. Crec que és just comentar-ho a la notícia.
Andreu Carrascal ha dit…
Felicitem-nos pel bon inici d'aquest aniversari, veritable desig compartit de tots els andreuencs i andreuenques d'aquell moment