SANT ANDREU DE CAP A PEUS 30 ANYS INFORMANT


El dia 11 d'octubre de 1980 naixia un petit miracle, un full de quatre pàgines de notes i avisos, sota l'empremta de Josep Camps, en Pere Massanet i d'altres andreuencs; amb la idea de fer un mitjà de comunicació per als veïns i per a les veïnes del poble. Va sorgir com un suplement del butlletí de l'Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar. Amb el pas dels anys, el Sant Andreu de Cap a Peus, acabarà consolidant-se com una revista informativa andreuenca de primer ordre. Darrere les seves pàgines ha passat el bo i millor de Sant Andreu, però també les tristeses i desenganys.El De Cap a Peus ha estat un punt de trobada de molts periodistes, historiadors, fotògrafs, dissenyadors, passa-volants i persones vinculades amb la pròpia Associació de Veïns o amb la vida associativa andreuenca. Si és vol resseguir els darrers 30 anys de la història quotidiana, social i cultural del nostre poble cal remetre's al de Cap a Peus. Cap historiador o historiadora, sociòleg o sociòloga...no podrà refer la història dels darrers anys del segle XX i principis del XXI sense consultar la revista degana de les publicacions veïnals de Barcelona. Anirà coix i li caldrà començar de nou. Ara gràcies a la Biblioteca Ignasi Iglésias podem consultar l'hemeroteca del De Cap a Peus per via digital. Una eina útil per a tots i per a totes les que vulguin saber quelcom del nostre passat més recent. També és d'agrair la gran quantitat de col·laboradors i de col·laboradores que ha tingut la revista. Més de 560! I això és diu ràpid, però sense ells i elles aquest petit miracle no hagués estat possible. Gràcies a tots ells i a totes elles per a haver fet possible que cada mes el poble de Sant Andreu de Palomar estigui informat i pugui accedir a un tipus de notícia que les grans capçaleres de Barcelona i del país tenen oblidades. També, com no, agrair de tot cor als actuals redactors i redactores, amb en David Royo al capdavant, per fer-nos somniar de nou.

Per a commemorar aquests trenta anys l'Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar, l'editora del De Cap a Peus, ha previst una sèrie d'actes, oberts al públic de forma gratuïta. Us en fem esment tot seguit:

1)Inauguració de l'exposició ‘Sant Andreu de Cap a Peus (1980-2010): 30 anys, 30 portades’: Dijous 14 d'octubre a les 19h al Centre Cívic (c/ Gran Sant Andreu, 111).

L'exposició es farà al Centre Cívic des del dia 13 d'octubre fins al 17 de novembre.

2) Presentació del número especial de la revista: Dissabte 16 d'octubre a les 20h a les Golfes de Can Fabra (3 planta).

3) Concert commemoratiu dels 30 anys del Cap a Peus: Dissabte 23 d'octubre als jardinets de Can Fabra a partir de les 18h fins a la matinada amb la participació dels grups del barri com la Sant Andreu Jazz Band, Safolk, Covers i els Djs OAU! i Dive Dibosso.

Felicitats De Cap a Peus, feliços 30 !!!

Pau Vinyes i Roig
Ex-redactor en cap del De Cap a Peus

Imatge: Portada del número 1 de la revista Sant Andreu de Cap a Peus.Reproduïda per Xavier de la Cruz, fotògraf.

Comentaris