LOCALITZADES FOTOS ANTIGUES DE SANT ANDREU DE PALOMAR





I de sorpresa en sorpresa anem. Si fa pocs dies vam tenir la sort de localitzar programes de la Festa Major de Sant Andreu de Palomar antics en unes golfes del nostre poble (el més llunyà en el temps, un de l´any 1904), avui tenim la segona troballa històrica. Una destacada andreuenca, la Lourdes Pinyol, té un tresor a casa seva a nivelll fotogràfic. El seu pare i avi, grans aficcionats a la fotografia, van realitzar centenars de fotografies de caire familiar però al mateix d´indrets de Sant Andreu de Palomar. Carrers, places, edificis així com escenes familiars en masies andreuenques en són una bona mostra.La troballa també va ser casual. Després, la Lourdes Pinyol les va penjar amb molt baixa qualitat al Facebook. Des de Centre d´Estuidis Ignasi Iglésias s´ha proposat fer-ne una bona reproducció d´aquelles imatges, que pel seu alt valor històric siguin de profit, per a ser utilitzades en futurs treballs bibilogràfics, com ho podrien ser les revistes Finestrelles o Sant Andreu de Cap a Peus. En propers pòsits de L´Opinió Andreuenca us mantindrem informats de les noves actualitzacions del tema en qüestió. Us mostrem una petit recull gràfic de les imatges trobades.

Text: Galdric de Rocabruna.
Imatges:Foto 1 La Parròquia des del Rec Comtal. Foto 2 La Parròquia des de la Plaça de l´Estació, just davant de l´entrada de la Clínica Sant Jordi.Foto 3 El carrer Riera de Sant Andreu durant la nevada del Nadal de 1962. Foto 4 Vida quotidiana en una masia (per identificar lloc). Arxiu Família Pinyol.

Comentaris

Anònim ha dit…
Doncs hi fan molta patxoca, aquestes instantànies.

Per cert, l'enhorabona pel blog.

Pere Meroño
Maria José Luque ha dit…
Sensacional troballa! Moltes felicitats! Estaria molt bé una exposició d'algunes de les fotografies.

Per curiositat, n'hi han de les antigues afores de Sant Andreu? (cementiri, carrers que abans formaven part, com La Jota, etc.)
OPINIÓ ANDREUENCA ha dit…
Maria José,

N'hi ha una del cementiri, del port de Barcelona, de les afores de Barcelona - escenes de camp per esbrinar lloc-, de la Sagrera...

Salutacions.
Anònim ha dit…
Ver estas fotos te das cuenta lo importante que es vivir en un barrio en las alegrias y penas en los sacrificios y en recuerdos que al verlas vuelven a florar cuando nunca mas habias recordado, gracias a todos los que haceis posible todos estos recuerdos...........por que la VIDA es eso RECUERDOS