40 ANYS DE VIDA I UN FUTUR RETALLAT

L´Associació de Veïns i Veïnes de Sant Andreu de Palomar va ésser fundada per un grup de persones, l´octubre de 1971, amb la ferma voluntat de transformar i democratitzar el poble andreuenc. Després de 40 anys la voluntat democratitzadora, malgrat tot, encara segueix sent ben viva. Hi hagut molta lluita veïnal en aquestes darreres quatre dècades, s´ha millorat molt urbanísticament l´entorn però seguim caminant per un camí perillós, on les retallades socials, educatives i culturals són cada cop més presents. Un futur incert ens obliga a reflexionar seriosament, i és en aquest context on les associacions de veïns com la de Sant Andreu de Palomar han de jugar un paper importantíssim en la salvaguarda de l´estat del benestar. Una conquesta social que ens ha costat Déu i ajuda i que amb l´excusa de la crisi ens el volen esborrar i privatitzar...

Per a commemorar-ho com Déu mana els de l´Associació van organitzar un dinar amb parlaments i música el proppassat 19 de novembre. El lloc triat la magnífica sala polivalent de la Fabra i Coats - l´única sala de tot el recinte fabril sense columnes. A l´acte hi van assistir alguns dels socis fundadors i primeres espases del món reivindicatiu així com destacats polítics de l´netorn municipal. Entre aquests darrers l´Ernets Maragall, en Ferran Julián i en Jordi Hereu exregidors del districte de Sant Andreu. En nom de l´actual ajuntament andreuenc hi va ser present en Raimond Blasi, el tot just estrenat  regidor del districte.

Els membres de la primera Junta de l´AVV de Sant Andreu de Palomar van ser homenatjats amb una reproducció del cartell del 40 aniversari. També es va fer un emotiu recordatori als fundadors morts, com la Núria Blanc, en Josep Bota, en Josep Botía....I com no, el cava va ser l´esclat del brindis per a un bon futur per a l´entitat veïnal. Futur, per altra banda, no massa esperançador i tenyit de blau - blau fort i blau fluix. Llarga vida a l´Associació de Veïns i Veïnes de Sant Andreu de Palomar !

Text: Galdric de Rocabruna
 Foto 1: Membres fundadors i de la primera Junta (d´esquerra a dreta): Josep Moratalla, Carles Castellanos, Teresa Lecha, Francesc Porret - actual president honorífic i primer president de l´entitat-, l´actual president Genís Pascual i Porret, Pere Seda, Antoni Rivas amb l´actual regidor Raimond Blasi.Foto: Manuel A. Raigada.
Foto 2 i 3: Aspecte del dinar i tres exredactors en cap del Sant Andreu de Cap a Peus, revista de l´AVV de Sant Andreu de Palomar, Berta Solanas, Jordi Rabassa i Pau Vinyes i Roig. Foto: Manuel A. Raigada.

Comentaris