CAN FABRA ACULL L'EXPOSICIÓ "LA NEVADA DE NADAL DE 1962 A SANT ANDREU DE PALOMAR"

AGENDA
Des de L'Opinió Andreuenca us recomanem visitar  l'exposició fotogràfica "La nevada de Nadal de 1962 a Sant Andreu de Palomar." 
El proper dimarts dia 8 de gener, a les 20 hores, inauguració de l'exposició: "La nevada de Nadal de 1962 a Sant Andreu de Palomar", al Centre Cultural de Can Fabra (carrer del Segre, 22). Abans, a les 19 hores, xerrada del meteoròleg andreuenc Sergi Corral sobre "Les causes de la nevada de 1962. Es podria tornar a repetir?".
La mostra recull unes 30 fotografies realitzades per andreuencs durant els dies 25 i 26 de desembre de l'any 1962, així com reproduccions de diaris de l'època i una breu introducció històrica i meteorològica per tal d'aproximar al visitant en el context històric. Les imatges són dels fons fotogràfics: Família Vinyes-Roig, Família Roxlo-Torrella, Ernest Àlvarez Seriol, Salvador Espadalé-Arxiu Centre d'Estudis Ignasi Iglésias, Família Pichot-Carrasco, Família Rise-Font, Pilar Tomàs Carrasco, Família Chicano-Adelantado, Tomàs Fàbregas Catarineu i Família Rabassa-Massons.
L'exposició romandrà oberta fins el 30 de gener de 2013, en horari de la Biblioteca Ignasi Iglésias.
Organitza: Centre d'Estudis Ignasi Iglésias.
Col·labora: Centre Cultural Can Fabra, Editorial Efadós i el Sant Andreu de Cap a Peus.
Petita selecció de les imatges exposades en l'exposició.
Plaça del Comerç. Dia de Sant Esteve. Autor Salvador Espadalé. Fons Salvador Espadalé-Arxiu CEII.
Carrer del Vallès, al fons la parròquia de Sant Pacià. Dia de Sant Esteve. Autor Salvador Espadalé. Fons Salvador Espadalé-Arxiu CEII.

Panoràmica des d'un terrat de la plaça de les Palmeres. Dia de Sant Esteve. Autor Ernest Álvarez. Fons Ernest Álvarez Seriol.


Plaça del Comerç des del carrer de l'Ajuntament, al fons l'edifici modernista de can Vidal. Dia de Sant Esteve. Autor Salvador Espadalé. Fons Salvador Espadalé-Arxiu CEII.

Carrer Gran-Rambla, al fons la botiga de can Sendra i els bars Folch i ca l'Enric. Dia de Sant Esteve. Autor Salvador Espadalé. Fons Salvador Espadalé-Arxiu CEII.

Plaça d'Orfila amb passeig de Torras i Bages, al fons l'edifici de l'Ajuntament. Dia de Sant Esteve. Autor Salvador Espadalé. Fons Salvador Espadalé-Arxiu CEII.

Plaça d'Orfila. Veïns traginant pel mig de la neu amb una mula. Autor Joan Roxlo. Fons Família Roxlo-Torrella.

Plaça del Comerç, el dia de Nadal. Autor Joan Vinyes i Riera. Fons Família Vinyes-Roig.

Grup de veïns i de veïnes del carrer Bascònia fent tasques de neteja. Les pales van ser cedides, en la majoria de casos, per l'exèrcit espanyol. Autor desconegut. Fons Família Rabassa-Massons.

 

Comentaris