PRESENTACIÓ DEL PROJECTE "LES MASIES DE SANT ANDREU DE PALOMAR"


El proper dijous dia 27 de juny, a les 20 hores, a la Sala Versalles (carrer Gran de Sant Andreu, 255) els redactors i les redactores: “Les masies de Sant Andreu de Palomar. Inventari de cases de pagès andreuenques” presentaran el projecte del llibre i agrairan als mecenes i a les mecenes, al Bar Versalles, a Tot Història Associació Cultural, al Centre d'Estudis Ignasi Iglésias i a Verkami la seva col·laboració.

Gràcies a les aportacions voluntàries, realitzades a través del micro mecenatge de Verkami, un grup d’andreuencs i d’andreuenques podran inventariar unes 140 masies, de les quals només en resten 12 en peu en tot l’antic territori de l’ex-municipi de Sant Andreu de Palomar. Un cop fet l’inventari se’n farà una petita descripció acompanyada d’imatges que il•lustraran el llibre “Les masies de Sant Andreu de Palomar. Inventari de cases de pagès andreuenques”. El llibre és previst que surti a la llum el dia 17 de gener, diada de Sant Antoni Abad, patró del Tres Tombs. Els autors del treball de recerca són els historiadors Jordi Petit, Ricard Paradís, Alexandra Capdevila i Pau Vinyes, les arquitectes Laura Gómez i Alejandra García (autores dels plànols on s’ubicaran les masies en el seu context històric i geogràfic) i els pedagogs Lourdes Pinyol i Jordi Sánchez.


Si algú té documentació d’algun dels antics masos o coneix alguna història o anècdota sobre algun d’ells veniu i parleu amb nosaltres, contra més informació reunim més podrem explicar de cada mas.


Hi esteu tots convidats!

Autors i autores

Comentaris