130 PERSONES ASSISTEIXEN A LA INAUGURACIÓ DE LA MOSTRA "JOAN CLAPÉS I SANT ANDREU DE PALOMAR"

En el marc de la sala d'exposicions del Centre Cultural Can Fabra fou inaugurada el proppassat dilluns 7 de juliol l'exposició "Joan Clapés i Sant Andreu de Palomar". El dia escollit per a la inauguració no fou cap casualitat, ja que s'esqueia just el 75 aniversari de la mort del poeta, sacerdot, escriptor, historiador i educador Joan Clapés i Corbera (1872-1939). 

Parlament de Paco Ivars, conseller de Cultura del Districte de Sant Andreu. Foto: Jordi Esplugas
A l'acte hi assistiren unes 130 persones, tot i la forta pluja que va caure. Pau Vinyes i Roig, comissari de la mostra, va iniciar el torn de parlaments tot fent una sinopsi del relat expositiu, seguidament prengué la paraula  en Jaume Seda en nom del  Centre d'Estudis Ignasi Iglésias del qual n'és president. Seda va fer un breu esbós biogràfic de Mn. Clapés tot destacant-ne el seu paper com a historiador i mestre. Cristina Lanau agafà el relleu d'en Seda per a delectar-nos amb un petit reguitzell de poesies -algunes d'inèdites. La formosa i potent veu de la Cristina va donar pas a la cloenda per part del conseller de Cultura, en Paco Ivars, qui en nom del Districte va agrair els esforços i les hores esmerçades en l'elaboració de la mostra. 

Teresa Llambí i Clapés envoltada de familiars i pel comissari de la mostra, en Pau Vinyes i Roig. Foto: Jordi Esplugas
A la inauguració hi van assistir familiars de Mn. Clapés. Entre els quals Teresa Llambí i Clapés, l'única neboda en vida de Joan Clapés, qui als seus noranta anys encara recorda l'esmentat mossèn i el Sant Andreu de Palomar de la seva època.


Moment de la inauguració. Foto: Jordi Esplugas

L'exposició "Joan Clapés i Sant Andreu de Palomar" és estructurada en tres àmbits: l'home - un repàs biogràfic a la figura de Mn. Clapés-, el Sant Andreu de Palomar en el qual li va tocar viure i els seguidors de l'obra, és a dir els historiadors i estudiosos de la història de l'antic municipi del Pla de Barcelona. La mostra compte amb la col·laboració de la Biblioteca Ignasi Iglésias i el patrocini del Districte de Sant Andreu així com està inclosa dins dels actes de l'Any Clapés. L'exposició romandrà oberta fins el 30 de juliol.

Exposició "Joan Clapés i Sant Andreu de Palomar"
Centre Cultural Can Fabra (carrer del Segre, 24-32 / 08030-Barcelona)
Horari de visites: Dilluns, dimecres, dijous i divendres de 10 a 21 hores; dimarts i dissabtes de 10 a 14 hores i de 16 a 21 hores i diumenges d'11 a 14 hores.

Galdric de Rocabruna i Pi

Comentaris