LA CIUTAT SARDA DE L’ALGUER A SANT ANDREU DE PALOMAR



 ....dieva un gran escriptor, un dels grans del Noucents en Europa. Ell parlava de Viena. En aquí sem a l’Alguer. Ma la imatge dels passos que dissenyen camins i delineen confins, respon bé a les exigències de definir los llocs que donen a la ciutat una pròpia, única i irrepetible identitat” (Text extret de la difusió algueresa “Nosaltres érem així a ciutat”). Una ciutat, l’Alguer, que guarda com a tresor preuat el seu passat cultural, lingüístic i gastronòmic per tal d’oferir-lo al viatger descobridor de noves essències vivencials. És en aquest propòsit que des del Centre Cultural Can Fabra proposem una descoberta de la realitat algueresa tot fent una mirada en el passat que ens descobreixi un món particular. La particularitat de l’essència algueresa mostrada tal com és. Sense farciments ni embolcalls. 

Roger d'Arsèguel

Talment com vam fer l’any passat amb una jornada dedicada a Mallorca, enguany volem endinsar-nos de ple en la ciutat sarda de l’Alguer. Patrimoni de la catalanitat a Sardenya. Diferents activitats giraran al voltant de la cultura, la societat, la gastronomia, la llengua i la música d’aquest racó de món. 

Des d’aquí volem donar les sinceres gràcies a la Irene Coghene i en Mauro Mulas per l’esforç emprat en l’organització en la jornada “L’Alguer, ciutat catalana de Sardenya” així com als algueresos i alguereses Ginetta Amadori,  Marianina Delrio, Pere Lluís Alvau i Àngel Maresca. També volem agrair la col·laboració del Municipi de l’Alguer, de la Fondazione Meta, de Plataforma per la Llengua delegació de l’Alguer, Òmnium Cultural, El Tecler, les corals andreuenques La Lira i L'Eco de Catalunya, Viatges Pons, Gestoria DAS, Bar Versalles  i a l’Ajuntament de Barcelona-Districte de Sant Andreu, organitzador de l'acte, així com als voluntaris i voluntàries que han treballat de valent en l'organització de la jornada cultural. Sense ells no hagués estat possible l’organització d’aquesta activitat.

Pau Vinyes i Roig
Coordinador de la Jornada

Roger d'Arsèguel


ACTIVITATS PROPOSADES

·         Divendres 3 de juliol de 2015, a les 19 hores, dins del cicle de conferències “Coneguem el Món” Conferència “La ciutat de l’Alguer, corall de catalanitat”, a càrrec d’Irene Coghene, membre de la Plataforma per la Llengua, delegació de l’Alguer. Auditori Centre Cultural Can Fabra.

Roger d'Arsèguel
·         Exposició de fotografies antigues de l’Alguer  “Nosaltres a l’Alguer érem així” a cura de l’Alguer Liberada. Del 4 al 31 de juliol de 2015. Inauguració el dissabte dia 4 de juliol, a les 13.45 hores. 

Roger d'Arsèguel
·         Dissabte 4 de juliol
·         12 h del migdia: Inauguració de la Jornada a càrrec de Pau Vinyes i Roig, historiador , d’Irene Coghene, membre de Plataforma per la Llengua, delegació de l’Alguer i de representants municipals de l’Alguer i del Districte de Sant Andreu. Auditori Centre Cultural Can Fabra.

·         12.30 h del migdia: Projecció del documental "Lo dia en què els peixos han escomençat a pescar", de Giovanni Collu.  Auditori Centre Cultural Can Fabra.

·         13.15 h:  Cant coral de cançons alguereses a càrrec de les corals La Lira i Sant Andreu. Auditori Centre Cultural Can Fabra.

·         13.45 h: Inauguració de l’exposició de fotogràfica “Nosaltres a l’Alguer érem així”,  a cura de Ginetta Amadori i Maria Giovanna Del Rio, membres de l’Alguer Liberada.  Parlaments de les comissàries de l’exposició i de representants municipals de l’Alguer i del Districte de Sant Andreu.  Lectura de textos poètics a càrrec del poeta Pere Lluís Alau. Sala d’Exposicions Centre Cultural Can Fabra.

Roger d'Arsèguel

·         14.45 h: Dinar germanor de productes típics de l’Alguer i Sardenya. Preu: 15€. Inscripció i pagament per avançat al Centre Cultural Can Fabra, de dilluns a divendres de 16 a 21 hores (carrer del Segre, 24-32 / 08030-Barcelona), fins el 2 de juliol. El dinar-aperitiu el farem a l’espai Josep Bota de la Fabra i Coats (carrer de Sant Adrià, 20 / 08030-Barcelona).

·         16.30 h de la tarda: Música del cantautor alguerès Àngel Moresca, “Lo Barber”. Espai Josep Bota de la Fabra i Coats.

·         17.30 h de la tarda:  Actuació del Taller de Músics. Espai Josep Bota de la Fabra i Coats.

·         18.30 h de la tarda: Cloenda de la Jornada. Espai Josep Bota de la Fabra i Coats.


Comentaris