RENEIX UN PARTIT ANDREUENC: EL PISAP

ARTICLE PUBLICAT COM A INNOCENTADA EL DILLUNS 28 DE DESEMBRE DE 2020.

Farts dels incompliments de l'administració local envers el patrimoni andreuenc un nombrós grup de veïns i veïnes han reactivitat de nou l'organització política del Partit Independentista de Sant Andreu de Palomar (PISAP). L'objectiu del PISAP és anar-se consolidant de cara les eleccions  municipals de la primavera de 2022 i esdevenir pal de paller de les reivindicacions andreuenques. En els propers mesos els refundadors del partit faran una campanya per a la captació de militància i anar consolidant diferents seus en els antics barris andreuencs. 

Emblema del Partit Independentista de Sant Andreu de Palomar
 

Els objectius de la formació política són:

  • Recuperar el cementiri de Sant Andreu de Palomar, actualment sota administració del Districte de Nou Barris. Convertint el seu entorn en una mena d'enclavament a semblança de Llívia.
  • Rehabilitar per a usos culturals la masia de Can Valent. Catalogada des de fa anys com a patrimoni de Barcelona i en un estat molt lamentable per la deixadesa dels darrers ajuntaments barcelonins, l'actual propietària de l'edifici. 
  • Recuperar les cases del carrer del Pont, les més antigues del poble, per tal de rehabilitar-les i convertir-les en el futur Centre d'Interpretació del Rec Comtal i de la Història de Sant Andreu de Palomar. 
  • Rehabilitació de la capella dels Segadors, prèvia excavació arqueològica, i convertir-la en Centre d'Interpretació de la Guerra dels Segadors. Reproducció del Sant Crist dels Segadors.
  • Prohibir cap enderroc de cap casa de més de 50 anys de vida. 
  • Construir, seguint el projecte original, una piscina pública als jardins de la Casa Bloc. 
  • Declarar Bé d'Interès Nacional (BEIN) el jardí amb la reproducció de Sant Andreu de Palomar i Catalunya en miniatura del carrer de Grau, núm. 50.
  • Rehabilitar totes les voltes de la plaça del Mercadal un cop s'hagi construït el nou Mercat Municipal de Sant Andreu.
  • Declarar el 30 de novembre Diada Festiva de Sant Andreu de Palomar, deixant de ser laborable. 
  • Convocar la Festivitat de Sant Antoni Abat, Els Tres Tombs, el dia 17 de gener -diada del sant-, caigui en festiu o laborable. I declarar-la com a segona festa local andreuenca.
  • Elegir democràticament des de Sant Andreu de Palomar el regidor i consellers de districte. I en un futur, quan es retorni a la independència municipal, de l'alcalde i regidors del municipi. 
  • Elegir democràticament el nou Síndic del Poble Andreuenc, per tal que vetlli pels interessos dels andreuencs i les andreuenques.
  • Obligar a ADIF a que l'estació de Sant Andreu Arenal hi parin els AVES, en un futur denominats COLOMS. 
  • Exigir als jugadors i directius que la Unió Esportiva Sant Andreu que guanyin tots els partits i facin l'ascens a Primera Divisió. 
  • Fer possible que Televisió Sant Andreu estigui deslligada de BTV i convertir-la en "la nostra".
  • El carrer de Quintí Mallofré batejar-lo de nou amb el nom de l'Esbart Maragall.
 
Les cases del carrer del Pont, una de les grans reivindicacions del PISAP. Arxiu CEII.

Per tal de poder aconseguir tots aquests objectius així com d'altres que es proposin el consell directiu del PISAP només hi veu una solució: la independència municipal. Sent de nou municipi independent, creuen, serà més plausible aconseguir els objectius marcats.

Els membres del Consell Directiu són: Galdric de Rocabruna i Pi, president; Joan Clapés i Corbell (el rebesnét de l'historiador), vicepresident; Núria Massaprima i Collalt, secretària; Jaume Diumenge i Gimenes, Francesc Porró i Divertit, Pere Cuc i Raïm; Lourdes Punyal i Amazona, Maria Àngels Fernández i Cim; vocals. 

Masia de Can Valent, avui a Nou Barris, en estat lamentable i reivindicada com a andreuenca i per a usos culturals. Font: Viquipèdia.
 

Els membres del nou consell emplacen als andreuencs i a les andreunques a la reunió telemàtica d'avui dilluns, a les 19 hores del vespre, per tal d'acabar de perfilar els eixos bàsics del PISAP així com elegir els candidats de les properes municipals -ja saben que falten dos anys i escaig, però no volen sorpreses de darrera hora. L'enllaç per a l'assemblea constituent és el següent:

hhtt//:pisapiquisap.zoom//ghg.30045289jf5009 

IDE: No riguis.

Informa: Roger d'Arsèguel  

Comentaris

Anònim ha dit…
Tant de bo no fos cap innocentada...
El programa electoral és molt bo.
Joaquim ha dit…
Hauríeu de demanar permís per utilitzar les sigles, no us sembla?
OPINIÓ ANDREUENCA ha dit…
Aquí només fem periodisme i fem esment de la notícia.