JOE FORGA, NO T´OBLIDAREM MAI !


Bona nit ,

Avui m´he assabentat d´una mala notícia. La mort d´en Josep Forga.Més conegut com a Joe. Actor andreuenc de teatre, cinema i televisió. S´ha mort de sobte mentre es banyava a la piscina de casa dels sogres, a Galliners a tocar de Bàscara (Baix Empordà). A l´edat de 49 anys, casat i amb un fill d´un any.

Format a l´Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona. En Joe havia actuat a L´Ou Nou , grup de teatre del Casal Catòlic, als Carajillos de Teatre del Centre Cívic, al Cinema i com no a televisió, el darrer personatge que el feu popular fou el de l´alcalde de Ventdelplà, a TV3. També havia estat capficat en milers de mogudes de la Festa Major de Sant Andreu de Palomar - un any va fer de pregoner- així com del poble que el va veure néixer. Va fer de pregoner per carrers i places del nostre poble durant els dies previs a la commemoració del centenari de l´Annexió de Sant Andreu de Palomar a Barcelona, el 1997. Essent-ne un dels artífex de la Comissió Sant Andreu Poble, associació organitzadora del centenari. Darrerament havia dut la gestió del Sant Andreu Teatre i actualment estava capficat en l´obra de teatre infantil "Peter Pan".

Fa cosa de pocs anys fou en Joe Forga qui em donà la trista notícia de la mort de la Imma Planas, també actriu com ell i vinculada als Carajillos de Teatre. En commemorar-se la mort el 2008 de la Planas, en Joe organitzà un excel·lent acte d´homenatge al Casal Catòlic i en fou un dels promotors per tal que la sala de teatre del Centre Cívic de Sant Andreu portés el nom de la malaguanyada actriu. La dissort ha volgut que el darrer paper de la seva vida hagi estat el mateix que el de la Imma en tan poc temps.

La mort d´en Joe l´he sentida i molt. No es mereixia un final així. Ha estat un cop molt dur i el barri està de dol, donat que era un personatge molt conegut i per a molts força estimat.

Joe fins sempre.

Escrit la nit de l´1 de juny de 2009.

Per saber-ne més: http://joeforga.aadpc.cat/ca/home.html

Pau Vinyes i Roig

Comentaris

Anònim ha dit…
una injusticia més de la que Deu (?) ens te acostumats ultimament a Sant Andreu, oi Imma ? fins sempre Joe.
Anònim ha dit…
Estem desconsolats... quina merda!
gràcies per les teves paraules

Mireia
Montse ha dit…
Molt agrïts per les teves paraules.

El comiat serà el dijous 4, a les 9:45H al tanatori de les Corts.

Ens agradaria que hi fossiu tots.

La família
Anònim ha dit…
Boniques paraules Pau. Com, malauradament passa massa sovint, la figura d'en Joe prendrà ara, la seva autèntica dimensió.