LA SETMANA TRÀGICA ALS BARRIS DE BARCELONA


Els Grups de Recerca Local de la ciutat organitzen l'exposició "La Setmana Tràgica als barris de Barcelona. Motius i fets". La mostra arriba a la biblioteca Jaume Fuster i es podrà veure per diferents espais de la ciutat com ara a La Casa dels Entremesos, al Centre Cívic Fort Pienc o a la Farinera del Clot al llarg de 2009 i del 2010.

Els Grups de Recerca Local de Barcelona dels diferents districtes de la ciutat en col·laboració amb d'altres entitats culturals de la ciutat presenten l'exposició "La Setmana Tràgica als barris de Barcelona. Motius i fets". La mostra es pot veure fins al 10 de novembre a la biblioteca Jaume Fuster i itinerarà per diferents espais al llarg de 2009-2010.

Així, també es podrà visitar a la biblioteca El Carmel-Juan Marsé (del 13 al 30 de novembre); a la biblioteca Francesca Bonneimason (Del 3 al 23 de desembre); al Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu (del 8 al 30 de gener de 2010); al Centre Cívic el Sortidor (de l'11 al 21 de febrer de 2010); a la biblioteca de Les Roquetes (de l'11 al 20 de març de 2010); al Centre Cívic Ateneu Fort Pienc (del 22 al 30 de març de 2010), a La Casa dels Entremesos (del 2 al 15 d'abril de 2010), a la biblioteca Francesc Candel (segona quinzena d'abril de 2010), a la Farinera del Clot (del 29 d'abril al 15 de maig de 2010), a Badalona (22 i 23 d'abril de 2010) i a la biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver (del 25 de maig al 15 de juny de 2010).

La mostra està comissariada per Teresa Abelló Güell, amb la col·laboració d'un consell assessor format per Joan Àngel Frigola, Josep Guzmán, Josep M. Contel, Jordi Morell, Oriol Granados i Pau Vinyes i coordinada per l'Institut Ramon Muntaner. L'exposició compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, Biblioteques de Barcelona i Catalunya Ràdio. Ha estat possible gràcies a la col·laboració de diferents arxius, fundacions i entitats.

Barcelona sota les flames

L'exposició està formada per vint plafons i s'estructura en diferents àmbits. Hi ha un plafó introductori que situa els fets d'una manera general. L'àmbit 1, format per tres plafons, ens parla de la Barcelona anterior a la revolta. L'àmbit 2, format també per tres plafons, ens parla de la guerra de Melilla.

L'àmbit 3, format per set plafons, té com a títol "La ciutat incendiada" i mostra la ciutat en el moment dels aldarulls. L'àmbit 4, integrat per tres plafons, se centra en les conseqüències. Hi ha dos plafons finals amb una cronologia dels fets i una valoració d'aquest moment històric.

Redacció BCN.CAT

Comentaris

danimaginat ha dit…
Felicitats Pau! Aquesta exposició m'interessa mooltíssim. Vull fer un còmic que relati aquesta època de la ciutat. Quan quedem, en parlem.
Fins aviat!
Dani Majà