“SANT ANDREU DE PALOMAR I LA SAGRERA. COM ERA I COM ÉS”, NOU LLIBRE PER LA FESTA MAJOR


Els historiadors Jordi Rabassa i Pau Vinyes i els fotògrafs Xavier de la Cruz i Xavier Basiana han elaborat un complet recull d’imatges i de textos que ens expliquen l’evolució de Sant Andreu i de la Sagrera en els darrers anys. És una oportunitat per recordar uns altres temps, per valorar els canvis i per conèixer més profundament la història d’ambdós barris, que van ser viles, i que encara conserven la seva particularitat. Hi trobem comentaris i reflexions que són d’agrair i que desperten una espurna d’esperit crític.

Per conèixer un espai és imprescindible tenir informació de primera mà, d’aquells que hi viuen, però que a més el senten com a propi; hi ha gent que viu a un lloc, però hi ha gent que és d’aquell lloc, perquè s’implica amb els moviments associatius, es preocupa per la gent que hi habita, coneix cada racó i sap explicar-ne els canvis... És el cas dels autors d’aquesta obra: no només ens relaten els canvis que ha patit l’entorn, sinó que ens els comenten i els valoren tot donant peu a la reflexió. Aquells que ja coneixen les dues antigues viles, podran gaudir recordant el passat. Qui no les coneix, ara tindrà l’oportunitat de fer-ho amb aquest treball fet des de l’òptica de qui estima la seva terra.

El llibre ha estat editat per l´editorial Dux i compte amb la col•laboració de la Imprenta Municipal. Conté imatges fotogràfiques antigues i actuals des del mateix lloc on van ser realitzades d´ambdós indrets. Les fotografies provenen d´arxius particulars o públics, com l´Arxiu Excursionista Muntanya, l´arxiu particular del fotògraf andreuenc Tomàs Fàbregas…

Sant Andreu de Palomar i La Sagrera. Com era i com és serà presentat el proper dimecres dia 2 de desembre de 2009, a les 20 hores, a la Fabra i Coats en la seva presentació andreuenca. La presentació sagrerenca serà el proper dijous dia 17 de desembre, a les 19.30 hores, a la Nau Ivanow.

Anna Moya

Comentaris

Rafael ha dit…
A PARTIR DE QUAN I A ON ES PODRÀ COMPRAR EL LLIBRE?
GRÀCIES
OPINIÓ ANDREUENCA ha dit…
El trobareu a les llibreries de Sant Andreu i La Sagrera a partir del 2 de desembre de 2009. El dia 2 de desembre també el podreu adquirir en la presentació del llibre a la Fabra i Coats, a les 20 hores.