HERIBERT BARRERA, EXPRESIDENT DEL PARLAMENT , DISSERTA SOBRE EL MOMENT POLÍTIC ACTUAL

http://www.blogger.com/img/blank.gif

L'expresident del Parlament de Catalunya Heribert Barrera va impartir la conferència "La situació política, cultural i social a la Catalunya d'avui". Va dissertar sobre els moments actuals que commouen la nació catalana. Va desfilar fil per randa els motius que el porten a ser poc optimista per tot allò que fa que el país avanci com a poble sobirà. L'ofegament de Madrid, la immigració i la desafectació política en són els motius d'aquesta pèrdua de sensiblitat nacional. Pel que fa la immigració, tot i reconèixer que ha comportat un guany per a Catalunya - i segons ell salvant casos concrets- no la veu prou integrada amb l'esperitualitat social i cultural catalana. Tanmateix, Barrera va voler deixar clar que malgrat el pesimisme de les seves paraules deixava una escletxa oberta per l'esperança. Va posar com a model un partit de futbol on en el darrer minut es marca un gol i es produeix el miracle d ela salvació.

L'autori del Centre Cultural de Can Fabra-Biblioteca Ignasi Iglésias va ser l'escenari de la conferència, el proppassat dimarts dia 26 de gener. Un sala d'actes plena per a escoltar a unes les veus històriques vivents del segle XX. Heribert Barrera amb 92 anys a l'esquena va demostrar que la seva vitalitat jovenívola és vital i ferma. Lúcid i amb ganes d´ésser escoltat, Barrera va oferir-nos una magistral lliçó de seny polític. En acabar l'Heribert Barrera fou convidat a sopar al Restaurant El Galió de Sant Andreu, pels organitzadors de l'acte el Centre d'Estudis Ignasi Iglésias.

Text: Pau Vinyes i Roig
Fotos 1: Heribert Barrera a Can Fabra. Autor Xavier de la Cruz.
Foto 2: Membres de la Junta del CEII amb en Barrera. D'esquerra a dreta: Lluís Pous, Xavier de la Cruz, Jaume Seda, Heribert Barrera, Joaquim Pujol i Pau Vinyes. Autor Xavier Gurgui.

Comentaris