EL CONSELLER DE CULTURA, JOAN MANEL TRESSERRAS, VISITA LA NAU IVANOW





Xavier Basiana és un home de mil recursos. És un poeta que fa realitat els somnis. Un d´aquests, va ser la posada en escena del Centre Cultural Nau Ivanow, avui Fundació Sagrera. Nau Ivanow és la força d´una il·lusió, que avui compte amb l´edifici mare i amb tres filles; amb possibilitats de més fills. Tres naus annexes que omplen d´art, un racó de La Sagrera, que és la porta del futur; del present també. Teatre, música, dansa, fotografia, arquitectura, muntanyisme...tot un reguitzell de propostes que fan de la Nau Ivanow un referent per a Barcelona i els Països Catalans. Però, vetaquí, que les propostes culturals van més enllà de l´entorn lingüístic i esdevé pont de cultures. Espai de retrobament entre la diversitat. Punt de comunicació entre diàlegs diversos. Seny i rauxa aixoplugats en un mateix sostre. La cultura en majúscules a can Basiana

I no és casualitat, que polítics d´alta volada la visitin. Sense anar més lluny,el proppassat dimecres dia 3 de març, tot un honorable conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, en Joan Manel Tressserras, hi va fer cap. Visita llarga i entretinguda, pausada en cada proposta. Assenyada en el temps i en la voluntat comunicativa. Un per un dels projectes, l´honorable Tresserras, hi va voler copsar el dinamisme que cadascú duu a dins. El perquè de les propostes, objectius i fins. I, després del broll de suggeriments, la calma d´una reunió amb els patrons de la Fundació Sagrera. Empenta, responsabilitat, coratge i valentia van ésser les emocions de cara el futur. Tot un balanç, que ha de quatllar per a l´eternitat d´un espai ple de vida.

En Tresserras va ser una llum que va donar guiatge, i des de la Generalitat ben bé que ho saben; i com no els que el van proposar com a conseller de Cultura. Un home d´alta volada per una Ivanow d´alt voltatge. Ara, el teatre de la cultura és obert; a omplir-lo senyors i senyores d´imaginació i esperança.

Text: Galdric de Rocabruna
Imatge 1: El conseller Tresserras conversant amb els patrons de la Fundació Sagrera.
Imatge 2: L´historiador Pau Vinyes, resident a la Nau Ivanow, conservant amb el conseller Tresserras.
Fotos: Oriol Güell i Jordi

Comentaris