NO AL TANCAMENT DE LA CLÍNICA COROLEU


EDITORIAL

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya no ha renovat el conveni que tenia subscrit amb l’empresa Clínica Residencial Geriàtrica SL, la qual gestiona l’emblemàtica Clínica Coroleu de Sant Andreu de Palomar. Aquest fet comportarà el trasllat de 74 pacients en d’altres clíniques de fora del barri i la pèrdua de 41 llocs de treball. Des de la Plataforma Salvem la Coroleu s’estan fent mobilitzacions per evitar el seu tancament. Des de manifestacions pels carrers i places de Sant Andreu fins actes reivindicatius davant la mateixa clínica. L’església de Sant Pacià col•labora amb voluntaris que ajuden a fer més plàcida l’estada en aquest equipament sanitari. Els voluntaris acompanyen a la gent gran en el seu dia a dia per a fer front a les malalties, moltes d’elles cròniques, que pateixen i fer-los companyia en aquests moments de màxima angoixa vital. També acompanyen els malts a fer-se les radiografies a l’hospital. Segons Inés Molins membre de la Plataforma Salvem la Coroleu: “No poden jugar ( referint-se a CatSalut) ni amb els 74 pacients de la Coroleu ni amb els 41 treballadors que, amb molt neguit per la situació que s’ha creat, s’estan jugant el seu futur professional”.

L’Opinió Andreuenca com a mitjà informatiu electrònic, fet i pensat des de Sant Andreu de Palomar, no pot girar l’esquena a un fet d’aquestes característiques. El poble de Sant Andreu no pot perdre aquest espai sanitari. Mancats com estem d’equipaments sociosanitaris en el nostre entorn més immediat i les dificultats que comporta per a la gent gran l’haver de desplaçar-se lluny de la barriada ens fa recolzar amb energia les accions reivindicatives de la Plataforma Salvem la Coroleu. Desitgem que el possible tancament de la Coroleu sigui resolt el més aviat possible i que els 74 avis i àvies que hi viuen puguin seguir utilitzant aquest servei tan emblemàtic i històric del nostre poble.

Senyora Marina Geli i responsables del Departament de Salut de la Generalitat tinguin en compte la voluntat d’un poble i facin tots els possibles per a dotar d’ajut econòmic suficient a aquest equipament, per tal que la Clínica Coroleu segueixi prestant els serveis hospitalaris que ha prestat fins el moment.

Comentaris

Anònim ha dit…
yo tengo constancia desde dentro que hay muuchas cosas que presuntamente no se hacian bien, me alegro. No puedo decir nada más.