L'ABANS DE SANT ANDREU DE PALOMAR ES PRESENTA AMB ÈXIT DE PÚBLIC


La sala d'actes de la Fàbrica de Creació de la Fabra i Coats. Foto Manuel A. Raigada

Més de 200 persones van assistir a l'acte de presentació del col·leccionable L'Abans de Sant Andreu de Palomar. La sala d'actes de la Fàbrica de Creació de la Fabra i Coats era plena de gom a gom, fins i tot gent a peu dret. Mai l'espai s'havia omplert d'aquesta manera i en cap de les presentacions dels  altres Abans s'havia obtingut l'èxit de públic del dia 20 d'abril de 2012. 

Memmòria viva i memòria històrica. Foto Manuel A. Raigada
En l'acte recordàvem els 115 anys de l'annexió del poble de Sant Andreu de Palomar  a la ciutat de Barcelona. Un recordatori merescut i sentit. Un veritable homenatge a tots els andreuencs i a totes les andreuenques que han viscut i estimat el seu poble nadiu o d'adopció. Un sentiment a flor de pell va recórrer per les venes dels assistents en albirar les imatges del vídeo demostratiu del projecte presentat. Dividit en els vuit capítols en que estarà format L'Abans de Sant Andreu de Palomar el vídeo anava mostrant diferents fotografies temàtiques, acompanyat de la música d'en Lluís Carmona. realitzada expressament per a l'ocasió - primícia mundial!-.
Els ponents. D'esquerra a dreta: Pau Vinyes i Roig, autor; Raimond Blasi, regidor del Districte de Sant Andreu; Roser Arís, directora de la col·lecció L'Abans de l'Editorial Efados i Jordi Rabassa Masons, autor. Foto Manuel A. Raigada.
En Jordi Rabassa, coautor de l'obra, va ser el mestre de cerimònies. Roser Arís, en nom de l'Editorial Efados, va ser l'encarregada de parlar de la logística del projecte i en Pau Vinyes i Roig, també coautor, va fer una sinopsis històrica del 20 d'abril de 1897 i un esclat emotiu de la recerca fotogràfica i documental. Tot seguit el vídeo per acabar amb les paraules del regidor del districte de Sant Andreu, Raimon Blasi. La copeta de cava va posar punt i final a una excel·lent, històrica i meravellosa vetllada bibliogràfica i de memòria històrica d'un poble que vol seguir sent un lloc per viure-hi. 

La gentada que omplia- entre els quals hi havia el consell assessor de L'Abans de Sant Andreu de Palomar i membres del consell del Districte de Sant Andreu- va poder gaudir d'un memorable dia, on la saviesa popular i l'esforç del present per preservar el passat es van conjugar amb emotivitat.

Jordi Rabassa Massons, autor, col·locant les cobertes de L'Abans de Sant Andreu de Palomar. Foto Manuel A. Raigada
Les imatges en són una bona font de demostració de l'èxit de la jornada. A totes les persones, arxius públics i privats, entitats, equip tècnic d'Efados i del districte i famílies que heu fet possible L'Abans de Sant Andreu de Palomar moltes gràcies per col·laborar-hi.  

I seguirem recuperant la memòria viva de tot un poble per al futur dels nostres fills i néts.

Jordi  Rabassa Massons i Pau Vinyes i Roig
Autors

Comentaris