CAN NYAU, UNA MASIA QUE VA DESAPARÈIXER EN UNA CHAMPIONS

El 20 de maig de 1992, el FC Barcelona jugava a Londres la final de la Champions contra la UC Sampdoria. Va guanyar el Barça, gràcies al mític gol de Ronald Koeman llançat des d'una falta. Va ésser el primer cop que l'equip català guanyava la màxima competició del futbol europeu. Mentre això passava, s'enderrocava una masia històrica andreuenca. Era can Nyau. Situada a l'altre extrem del triangle ferroviari de la línia del tren de baix o de França. Va ésser una decisió presa des de l'administració local, aleshores governada pel PSC. A can Nyau hi tenien els cavalls i part del carruatge que s'utilitzava per a la celebració dels Tres Tombs. A mitjans - i posterioment durant les obres del TGV-, a tocar de la masia, s'hi van trobar esquelets pertanyents a soldats de la Guerra de Successió.

 
Excavacions a Can Nyau, on s'hi van trobar restes humanes del segle XVIII. Autor Pau Vinyes i Roig. Fons Família Vinyes-Roig.


És voluntat dels autors i de les autores del llibre "Les masies de Sant Andreu de Palomar. Inventari de les cases de pagès andreuenques" narrar la memòria històrica d'aquests edificis rurals, els quals han configurat el nostre passat com a poble.

 
Can Nyau. Autor desconegut. Fons Arxiu Fotogràfic AEM.


Els dinamitzadors del projecte els agradaria fer-ho possible.Per aquest motiu, en la mesura dels possibles, demanem que s'engresqui a familiars, amics i amigues, coneguts i conegudes i saludats i saludades a fer aportacions a través de Verkami, la pàgina des d'on es poden fer aportacions econòmiques. Creuen que en col·laborar des de l'inici poden donar una empenta  en la seva difusió. 

Jordi Sánchez, Lourdes Pinyol, Laura Gómez, Ricard Paradís, Jordi Petit i Pau Vinyes.

Comentaris